Keisk uniformą į perskaitytos knygos veikėjo įvaizdį!

  • Paskelbė : Giedrius Bagdonas
  • Paskelbta: 2024-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 7 d. linksmai, kūrybingai ir išradingai šventėme Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną bei lietuviškos spaudos draudimo panaikinimo 120-ies  metų sukaktį. Įsijungėme į Skaitymo pikniką ,,Mes - europiečiai“. Europos Sąjungoje 20-čio proga. Skaitymui rinkomės Europos autorių kūrinius. Kaipgi mums sekėsi? Pakalbinau mokytojas Zitą L., Dalią L., Gražiną Š., Ingridą B ir Zita J. bei jų mokinius 1 a, 1 b, 3 a, 3b, 4 s kl. mokinius. Zita L. 1a - visi buvo nusiteikę skaityti per visą dieną.- Gražina Š. su 1 b kl. mokiniais skaitė rašytojos L.Žutautės knygą ,,Kakė Makė ir pabėgusios ausys“. Buvo puiki proga pakalbėti apie skaitomo teksto klausymą ir įsiklausymą į tai, kas skaitoma. Girdėjimą - tokį itin svarbų reiškinį, ką sako tėvai, mokytojai, klasiokai.

Mokytoja Dalia L.  su  3 a klase prisiminė, ką buvo kalbėję apie mūsų knygnešius, lietuviškos spaudos draudimą ir kuo šiųmetė gegužės 7 d. ypatinga. Tiek 3 a, tiek 3 b (mokytoja Ingrida B.) palaikė LMBDA siūlymą organizuoti skaitymo pikniką ,,Mes – europiečiai“. Mokiniai rinkosi Europos autorių kūrinius, pristatė rašytojus, pasakydami, iš kokios jie šalies. Knygų pasirinkimo ,,miksas’’, kai renkiesi knygutes iš skirtingų vietų,  itin intrigavo. Kai kas iš nuosavos bibliotekėlės susirado pamėgtą tekstą, kai kam iš draugų knygynėlio patiko skaitymai, bet dauguma mokinių knygų pasirinko iš mokyklos bibliotekos. Galima drąsiai sakyti, kad atidus skaitymo klausymasis ir įsiklausymas į detales bei girdėtų dalykų supratimas tikrai visus nudžiugino!

Mokytojos Zitos J. mintys iš skaitymo dienos: ,,- Ta proga 4 s klasėje pasidarėme bibliotekėlę. Pasiūliau vaikams susinešti savo iš namų knygelių ir jas ,,paskolinti“ draugui skaityti savo atsineštą knygą. Pastebėjau, kaip jiems patinka skaityti tas, jų atneštas knygas. Ir tie, kurie mažiau skaitydavo, ima ir skaito, nešasi namo. Skaitymo piknikui ėmėme savo ir draugo pasiskolintą knygą, pasiūliau skaitymą tęsti gamtoje, susiradus sau patinkančią vietą. Svarbu buvo netrukdyti, mėgautis skaitoma knyga, kurios klausosi draugas. Taip kiekvienas ir susirado sau tinkamą erdvę. Kai peržiūriu nuotraukas, net juokas suima, tikrai buvo iššūkis, visą pamoką išsėdėti, pavyzdžiui, ant supynės, ar aukštai pasilipus ant sienelės.“

Bibliotekininkė Vanda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis ugdymas
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas