Bibliotekos informacija iš spalio mėnesio kūrybiškumo ir vaizduotės renginių

  • Paskelbė : Giedrius Bagdonas
  • Paskelbta: 2023-11-08
  • Kategorija: Renginiai

Taip jau įprasta, kad spalis sukviečia mokyklos bibliotekas į tarptautinius renginius. ,,Ateities“ progimnazijos biblioteka atliepė į mėnesio temą ,,Mokyklos biblioteka – vieta, kur skleidžiasi  kūrybiškumas ir vaizduotė“ Sumaniai buvo prakalbintos knygos, iliustruotos, žaista ir papasakotos kaštono istorijos..

Per ,,Vieno ir svarbiausio puslapio detalę“ 8 b su mokytoja Jolanta Vaičikauskiene kruopščiai aižė iliustracijų esmę – supažindino su atlikimo specifika, spalvomis ir grožiu. Be to mokytojos Jolantos ,,Smagių terlionių būrelis“ argumentuotai pagrindė ,,Kur slepiasi knygos iliustracijos prasmė“

Be abejo, žavi, kad mokyklos mažieji randa savo knygą, sugeba  išreikšti emocijas. Pradinukai vadovaujami mokytojų Dalios Lileikienė, Ingridos Bružienės, Irenos Kungienės, paruošė parodą ,,Sveikinime mokytojus“. Lilijos Armužaitės antrokai sekė pasakas, dalijosi mintimis apie pasakininkus, stebėjo jau praėjusuų metų mokinių sukurtą lietuvių liaudies pasakos ,,Lapė gudragalvė“ kompoziciją.

Mokytojos Zitos Liutkutės paailgintos dienos mokymosi dienos grupė smagiai įsitraukė į kaštonų burtus! Mokytojos dėka mokiniai patyrė ką reiškia kaštonų masažuokliai, pajautė kaip linksma vaikščioti kaštonų dėžutėse ir kokių įdomių veiklų galima susigalvoti. O kur dar kaštonų istorijos – neišsenkanti fantazija.

Į kūrybos ir vaizduotės lavinimosi  mėnesį mokytojos Donatos Ivanovienės mokiniai keliavo sykiu su L.Cerol knygos ,,Alisa stebuklų šalyje“ herojais. Šeštokai apmąstė veikėjų poelgius, aiškinos situacijas, argumentavo vieno sakinio prasmę.  ,,Nuostabus knygų pasaulis“ pakvietė ir penktokus, kur mokytoja Donata juos  motyvavo ir sudomino  išmoningai kurti plakatus, pateiktys ar ždžiu reklamuoti perskaitytas knygas. Bendras dabas, pašnekesiai atgaivino skaitytą vaizdą.

Su mokytoja Rasa Vėlavičiene 6 b  per klasės valandėlę ,,Ratu“ smagiai pabendravo vienas su kitu, o iš užuominų atpažino savo klasės draugus.

Neformaliojo ugdymo būrelis ,,Augu su knyga“ vadovaujamas bibliotekininkės Vandos Kuzienės, su knyga ,,Zuikis Puikis“ gilino viešojo kalbėjimo įgūdžius, vaikai susipažino su kūno kalba.

Aišku gera būryje, kuris pilnas gyvų išgyvenimų, nuoširdžių žodžių, smagaus juoko. Knyga apjungia, skatina minčių pasidalijimą.

Ačiū Jums, mokytojai, už pajautimą kur slypi esmė, ačiū Jums, mokiniai, už fantazijas.

Sigita Raudaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Nuotolinis ugdymas
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas